Diskuse:Bohuslav Brouk

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý večer, opět jsem doplnil Broukovo heslo, za což se omlouvám, neb je doplnuji asi příliš často... v souvislosti s heslem mám dva dotazy:

1. Neumím na stránky nahrát obrázek (nemohu - ani po prostudování různých nápověd - najít položku Načíst soubor) 2. Chtěl bych postupně dát ke stažení téměř všechny Broukovy publikace (v pdf) + články v periodikách (také v pdf), jestli tomu dobře rozumím, musím je nejdříve nahrát na nějaký server/web..., na nějž budu z wikihesla odkazovat?

Díky za radu.Viko 9. 3. 2009, 21:06 (UTC)

Dobrý večer, odkaz načíst soubor je na levé straně stránky v panelu Nástroje, bylo by však vhodnější obrázky nahrát na sesterský projekt Commons. Ohledně obrázků i zveřejňování děl si nejprve prostudujte pravidla ohledně autorských práv. Pokud Broukovo dílo splňuje podmínky, bylo by vhodnější umístit ho na sesterský projekt Wikisource. S nahráním díla na Wikisource vám poradí tam.--Slfi 9. 3. 2009, 21:28 (UTC)
Obrázky lze nahrát na wp:commons - to je společné úložiště všech jazykových mutací Wikipedie. Obrázky musí být vloženy pod některou ze svobodných licencí a buď musí od smrti autora uplynout 70 let nebo je tam musí pod tou licencí vložit vlastník autorských práv (to bylo zjednodušeně řečeno, obecně nesmí být porušen autorský zákon)
Ad texty: Poku na daném webu bude vše vpořádku s autorskými právy k textům, lze na ně odsud udělat odkaz. Pokud ty texty uvolnil jejich autor nebo dědicové autorských práv pro svobodné užití, můžou být i na projektu Wikisource. --Postrach 9. 3. 2009, 21:30 (UTC)

Dobrý večer, děkuji, pokusím se podívat na projekt Commons. V každém případě se mi příkaz Načíst soubor v Nástrojích neobjevuje...Viko 10. 3. 2009, 20:46 (UTC)

Možnost načítat soubory na cs.wiki se zpřístupní novým uživatelům až po několika dnech (čtyřech?) po registraci. Je to zřejmě opatření proti vandalům. Jinak všechno nahrávejte na Commons, to je centrální úložiště. --Harold 10. 3. 2009, 20:50 (UTC)
Ad možnost uploadu: Vizte Wikipedie:Schválení uživatelé. Je třeba mít alespoň 10 editací a 4 dny po registraci. --Postrach 10. 3. 2009, 21:40 (UTC)

Dobry den, pouze jsem chtel upresnit, zže Bohuslav Brouk urcite nebyl psychoanalytik, jelikoz neprosel psychoanalytickym vycvikem a ani nikdy psychoanalyzu nepraktikoval. Byl to predevsim spisovatel (chceme-li esejista), ktery se snazil psychoanalyzu, tak jak ji chapal, popularizovat. 81.25.28.254 10. 4. 2014, 13:20 (UTC) Jiri

zajmavý[editovat zdroj]

https://bohuslavbrouk.wordpress.com/fotografie/dokumenty/