Diskuse:Benešov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Matěj Orlický v tématu „Foto v infoboxu
V článku je použit materiál (https://cs.wikipedia.org/w/index.php?oldid=11008665) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv (Posázaví o.p.s.) pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2013121110008013.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

První zmínka[editovat zdroj]

Jaký pramen je pro první zmínku r. 1226?

Foto v infoboxu[editovat zdroj]

Ať se nikdo neurazí, ale u File:Benesov square.jpg mi nepřijde, že by byla zvlášť vhodná. Takové foto má Benešov představit, ale tohle spíš vypadá jako jakési anonymní parkoviště na náměstí, které by mohlo být kdekoli. Naopak zřícenina minoritského kláštera je dost charakteristická a zapamatovatelná, a tedy podle mě lepší, přestože bohužel méně vypovídá o Benešovu jako celku. Toť názor člověka, co v Benešově nežije (jako většina čtenářů wiki). --Tommasel (diskuse) 5. 10. 2012, 08:27 (UTC)

S File:Benešov náměstí3.jpg jsem spokojený. :-) --Tommasel (diskuse) 15. 5. 2013, 12:11 (UTC)
On mluví o té fotce dole ve fotogalerii. Opravdu je to parkoviště na náměstí (v zásadě asi jedno z nejstarších parkovišť), je otázkou jestli se jím chlubit. Ze stejného místa by se dal vyfotit kostel svaté anny nebo obecní soud, obě budovy patří mezi místní pamětihodnosti. Zřícenina o Benešovu vypovídá také dost, i když o tom současném asi ne. To říkám pro změnu já, jako Benešák. 147.231.34.32 23. 2. 2017, 18:08 (CET)Odpovědět
Mluvil o fotce v galerii, která ovšem tenkrát byla jako úvodní fotka článku, než jsem ji před čtyřmi lety vyměnil. Podle mě by nejlepší úvodní fotka byl pohled vyfocený z nadhedu – např. z patra radnice, aby byl v záběru prosotr náměstí a aby tam byl kostel sv. Anny jako nejvýraznější dominanta náměstí. --Matěj Orlický (diskuse) 23. 2. 2017, 19:11 (CET)Odpovědět