Diskuse:Andris Bērziņš (1944)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

8. července 2011 po složení prezid. slibu bude přesunuto: Andris Bērziņš (zvolený prezident) > Andris Bērziņš (prezident) bez ponechání přesměrování. -Kacir 3. 6. 2011, 11:17 (UTC)

A až mu vyprší funkční období přesuneme to na název Andris Bērziņš (bývalý prezident) ? Přijde mi to nesmyslné takto šachovat s rozlišovačem, měl by být trvalý. Uvědom si, že nebude stačit jen přesunout článek, ale i předělat všechny přípádné odkazy na něj v jiných článcích. O tom, jak to s jeho prezidentováním přesně je, byl měl informovat článek a ne název. --Jowe 3. 6. 2011, 14:05 (UTC)
U politiků je navíc funkce v rozlišovači nevhodná. On se čistě teoreticky může stát třeba ještě premiérem a pak by se to zase muselo přesouvat. Navíc i před svým prezidentováním zastával jiné funkce a tento rozlišovač může být matoucí. Z toho to důvodu mi přijde jako absolutně nejvhodnější název Andris Bērziņš (1944) a vkládám šablonu s návrhem na přesun na tento název. --Jowe 3. 6. 2011, 14:16 (UTC)
Nejdříve jsem se chtěl anglickému typu vyhnout, ale když si uvědomíš skutečnost a rozlišíš přítomnost a budoucnost, tak je to správné řešení. Tedy v současnosti Berzinš prezidentem není, nesmyslné by bylo mít u něho tento rozlišovač; Wiki není křišťálová koule. Je možné, že zemře nebo nesloží slib z jiného důvodu a my budeme mít rozlišovač (prezident), ač jím nikdy nebyl? Pokud již jednou daná osoba úřad vykonávala (prezidentem byla), rozlišovač se logicky ponechává. --Kacir 3. 6. 2011, 14:22 (UTC)
Ano, uvádění roku v rozlišovači je možné a dle WPL správné, i když primárně čtenář při vyhledávání nezjistí, pokud nezná rok narození, kdo je prezident a kdo premiér. Opět hypotetická předpověď, co by bylo, kdyby se stal premiérem, je v současnosti irelevantní. --Kacir 3. 6. 2011, 14:22 (UTC)