Diskuse:Žitavská pánev

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč byl tento článek před rokem a půl smazán?[editovat zdroj]

Při zakládání tohoto článku jsem byl upozorněn, že už tu jednou byl a že ho Zirland v listopadu 2007 smazal kvůli copyviu. Nevím, co se tu tenkrát dělo a co přesně článek obsahoval, ale odkaz na domněle okopírovaný text je dost zmatený a rozhodně nic nevysvětluje. Vede totiž do encyklopedie seznam.cz, která naopak kopíruje texty z Wikipedie. Dokonce tam momentálně mají okopírované varování o možném copyviu! Doufám, že tato verze přežije a nedostane se do podobného začarovaného kruhu. --Dan Zeman 22. 4. 2009, 16:18 (UTC)

Lužická srbština[editovat zdroj]

Já mám k tomuto článku jednu poznámku, opravdu musí být v infoboxu hornolužickosrbský název, myslím, že v Žitavské pánvi ani moc Lužických Srbů nežije. To spíš by tam už měl být polský název. Stejné platí o Šluknovské pahorkatině. I když Lužictí Srbové jsou nám blízký a sympatický názor, myslím, že jsme českou wikipedií a lužickosrbský název stačí být v článku.--Mirek256 23. 4. 2009, 15:29 (UTC)

Do infoboxu IMHO patří názvy ve všech jazycích, které se používají na území, o kterém infobox je. To znamená, že by tam v některých případech ani nemusela být čeština, přestože jsme na české Wikipedii (pokud je český název vžitý, objeví se konec konců jako nadpis článku). Jinak ale stížnosti v tomto konkrétním případě nerozumím. Lužický název v infoboxu není. Ne proto, že bych ho tam nechtěl, ale proto, že se mi ho zatím nepodařilo zjistit. Naopak polský název tam je, a to zcela právem, protože Žitavská pánev je geomorfologický celek, který zasahuje na území Česka, Německa a Polska. --Dan Zeman 24. 4. 2009, 11:42 (UTC)