Diskuse:Řepy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Otaznick v tématu „Řepy cizojazyčně

Praha-Zličín[editovat zdroj]

Rád bych věděl, na co zde kolega ŠJů stále uvádí složení městské části Praha-Zličín, když TOTÉŽ JE UVEDENO v článku o městské části Praha-Zličín --Kirk 18:29, 4. 12. 2005 (UTC)

Účelem je, aby z odstavce o správním obvodě byl přímý přehled o tom, jaké území správní obvod zahrnuje - tedy aby bylo možné bez mezikliku přejít přímo na příslušná katastrální území, a také aby bylo zřejmé, že správní obvod Praha 17 zasahuje do dvou městských obvodů. Stručné shrnutí hlavních údajů odkazované stránky není v tomto případě nijak nadstandardní údaj. Odstranil jsem údaj o roku připojení Zličína, ale ani ten neměl čím vadit. Prosím, Kirku, věnujte se skutečným chybám a doplňujte co víte, nezabývejte se tím, jestli náhodou někde něco není pro Vás zbytečné. --ŠJů 18:58, 4. 12. 2005 (UTC)

Oprávněnost /neoprávněnost zásahů[editovat zdroj]

Vážený kolego, nevím, kde berete právo hodnotit oprávněnost zásahů. Já jsem dokonce uznal i vaše argumenty na zjednodušení sturktury článků o Praze. Moje argumenty jste vůbec nevzal v potaz. --Kirk 20:30, 4. 12. 2005 (UTC)

Třebonice[editovat zdroj]

Ve clanku Třebonice se pravi, ze toto katastralni uzemi je soucasti Prahy 17 (neoveroval jsem). Tim by tedy Repy nebyly jedinou soucasti tohoto obvodu... --Mince 23:12, 18. 10. 2006 (UTC)

To byl omyl, někdo si to spletl s městskou částí Praha-Zličín (která patří do řepského správního obvodu). Už jsem to v článku Třebonice opravil. --ŠJů 20:30, 13. 2. 2007 (UTC)

Území městské částí[editovat zdroj]

Území městské části je vymezeno Přílohou č. 1 Statutu hlavního města Prahy, podle všeho je totožné s katastrální územím Řepy. Cituji:

PRAHA 17

„Území městské části je tvořeno částí katastrálního území Řepy s těmito hranicemi:

Od TKÚ Řepy-Zličín-Ruzyně po k.h. Ruzyně-Řepy směrem východním po Karlovarské ulici 200 m od křižovatky s ulicí Slánskou odbočí 100 m na sever k ulici Ovocné, dále po k.h. Řepy-Ruzyně k TKÚ Ruzyně-Břevnov-Řepy, dále po k.h. Břevnov-Řepy k ulici U boroviček a dále k TKÚ Řepy-Břevnov-Motol, dále po k.h. Řepy-Motol k TKÚ Řepy-Motol-Stodůlky na jižním okraji Plzeňské, kde se lomí k západu a pokračuje po k.h. Řepy-Stodůlky k TKÚ Řepy- Stodůlky-Zličín na křížení železniční trati a Plzeňské (Na Radosti), dále po k.h. Řepy-Zličín podél železničního tělesa, ulicí Drahoňovského k jižnímu okraji ulice Žalanského a dále po k.h. Řepy-Zličín k TKÚ Řepy-Zličín-Ruzyně.“

On-line mapu Prahy, kde jsou oba typy hranic, naleznete třeba na webu Prahy 4. --ŠJů 20:30, 13. 2. 2007 (UTC)

KOSTEL SV. MARTINA[editovat zdroj]

Popisek k fotce kostela je chybný: Ve skutečnosti na fotu je kostel sv. Martina (viz jeho atribut ve znaku).

KOSTEL SV. RODINY - KLÁŠTER BOROMEJEK DNES[editovat zdroj]

Kostel sv. Rodiny též je v Řepích, ale jde o stavebně integrální část areálu kláštera. Klášter není bývalou ženskou trestnicí, ale v klášteře v 19. fungovala jako jeho část ženská trestnice. Nyní v klášteře opět působí sestry Boromejky a opět je v části kláštera oddělení pro výkon trestu odnětí svobody žen. Ty pečují - zjednodušeně řečeno - o důchodce v pečovatelské části kláštera spolu se sestrami.

Děkuji vám, že se snažíte Wikipedii pomoci. Neváhejte v článku provést potřebné změny, a to nejlépe s uvedením zdroje. Noví přispěvatelé jsou vždy vítáni. --che 09:34, 21. 4. 2007 (UTC)

Nádraží[editovat zdroj]

Dobrý den,

nevím, kdo přidal editaci o přejmenování nádraží Zličín na Řepy, ale je to pochybné. V Řepích bydlím a osobně jsem se na tomto místě byl podívat, a na nádraží pořád visí Praha-Zličín. Možná ho přejmenovali, ale vypadá to, že se s tím, jak se lidově říká "moc nepárali". Mr.Wellbload 22. 3. 2011, 19:02 (UTC)

Zdravím, od 12. prosince 2010 se nádrží oficiálně jmenuje Praha-Řepy. Vizte například číselníky provozovatele dráhy. Co se týká cedulí, v průběhu roku 2010 byly osazeny do obvodu stanice nové, s nápisem Praha-Řepy. Jaký nápis se nachází na hlavní nádražní budově netuším, sice jsem tam od změny párkrát byl, ale nikdy jsem neměl potřebu zkoumat nápis. :)) — Jagro 22. 3. 2011, 19:39 (UTC)
Aha, tak tam jsem se ještě podívat nebyl :-D Mr.Wellbload 23. 3. 2011, 15:07 (UTC)

Řepy cizojazyčně[editovat zdroj]

Patří Řepy historicky primárně k německému území resp. Deutschem Reich? Pakliže ne, pak se ptám, když už je tu uveden název v němčině, zda by nemělo být uvedeno i čínské pojmenování popř. v jazyce zulu? - 185.110.90.167 15. 8. 2017, 06:23 (CEST)Odpovědět

Já to chápu tak, že je to vhodné uvést kvůli starým mapám, kde se německé názvy používaly. Otaznick (diskuse) 15. 8. 2017, 08:27 (CEST)Odpovědět

Tisíciletá sláva[editovat zdroj]

"První písemná zmínka o Řepích pochází z roku 993 ze zakládací listiny Břevnovského kláštera. V dalších stoletích se Řepy proslavily hlavně díky zločinci Babinskému, který je zde pohřbený." Babinský zastiňuje i Hradčany. - 185.110.90.167 15. 8. 2017, 06:34 (CEST)Odpovědět