Diskuse:Čiru

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V taxoboxu schází dva údaje - jeden taxon česky a rok u Hodgsona. -jkb- 11:50, 27. 2. 2005 (UTC)

Nemůžu si pomoct, ale všude je jako autor uváděn Abel (1826), Hogson je uváděn jako autor rodu, ale ne druhu. Prohledala jsem české i anglické zdroje. Já vím, že se jmenuje po něm, ale je to tak. Jinak antilopy jsou prostě antilopy, nezávisle na latiském rodu. Takže jsem českou verzi prostě zrušila, protože nemá cenu. Snad to takhle bude stačit.--Karakal 20:31, 27. 3. 2005 (UTC)

Dík. No já se vzdám, toho Hodgsona tam jsem dal sám, dívám se prostě na binomické jméno a vidím tam hodgsonii. Prostě si z toho vyvrbím Hodgsona, kterýho jsem měl už u tý druhý antilopy, myslím. -jkb- 20:37, 27. 3. 2005 (UTC)
Mě to bylo jasné, nic se neděje. Jen malý dovětek: jen málokdy se nějaký druh opravdu jmenuje po svém objeviteli. Dneska je dokonce proti pravidlům pojmenovat něco po sobě, jestli to tak bylo už tenkrát, to nevím. Spíš to někdo pojmenuje po svém učiteli, nebo člověku, který se v daném oboru hodně vyznamenal, nebo druh sice našel, ale oficielně ho pak popsal někdo jiný ... Prostě je to dost složité, ale rozhodně to nejde tak, že byste našel novou žoužel a pojmenoval ji po sobě. --Karakal 20:49, 27. 3. 2005 (UTC)
Aha. Zoologové se nějak stydí. To objevitelé komet a asteeoisů na to jdou s větší vervou - své jméno si přilepí na každý kámen, letící kolem slunce. -jkb- 21:16, 27. 3. 2005 (UTC)