Diskuse:Česká vysočina

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Starší diskuze[editovat zdroj]

Česká vysočina neboli Český masív je geomorfologická provincie, zabírající podstatnou část českého území, ale přesahující i do sousedních států.

Opravte prosím ty do očí bijící bludy ... Česká vysočina = Český masiv, ani náhodou! Český masiv = geomorf. pojem, Český masiv = geol. pojem !!! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tomáš Marek (diskuse)

Editujte s odvahou. Samozřejmě za současného dodání věrohodných zdrojů pro dodané informace. --Postrach 22. 10. 2008, 22:12 (UTC)
O geomorfologii, ani geologii toho mnoho nevím, ale jsem si jist, že použitá mapka nezobrazuje takřka nic českého (snad jenom tu Českou vysočinu, což je pojem, který jsem sice do dneška neznal, ale už vím, že pokud jej omylem použiji místo Střední Evropa, tak se moc neseknu a tak se nám neználkům hned žije lehčeji...). Tomáš Pavlíček

Nová diskuze[editovat zdroj]

Vyčlenění hesel[editovat zdroj]

Navazuji na prastarou diskuzi a protože mám dobrý nový knižní zdroj, zkusím vyčlenit části textu týkající se Rakouska a Německa do samostatných článků (což bude pro mne laik trochu problém) a doplnit heslo z hlediska Česka, české soustavy provincie České vysočiny (problém není, mám knihu od Demka).--Zákupák (diskuse) 17. 7. 2013, 23:50 (UTC)

Počkám s tím 3-4 dny, třeba se toho ujme někdo jiný.--Zákupák (diskuse) 18. 7. 2013, 11:14 (UTC)
Provedeno, vyčleněná hesla jsou Žulovo-rulovská vysočina a Východní středohoří.--Zákupák (diskuse) 21. 7. 2013, 15:49 (UTC)