Diskuse:Česká Lípa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Plán úprav[editovat zdroj]

Předpokládám, že až doplním heslovitou databázi všeho významného ve městě, začnou se tvořit hesla podrobněji mapující jednotlivé oblasti dle wikivzoru Třebíč a pak zde budou věty viz heslo Sportovní život či Více v Kulturní život atd.. a zde se budou jednotlivé kapitoly zmenšovat. Protože jinak v určitém okamžiku se stane heslo příliš dlouhé, nepřehledné. --Zákupák 19:11, 18. 6. 2008 (UTC)

Hrad Lipý[editovat zdroj]

Až dnes jsem se dozvěděl (díky kolegovi Jedudědkovi) o existenci samostatného neozdrojovaného hesla. Takže zredukuji o něm povídání zde a postupně rozšířím jeho samostatné heslo. --Zákupák 21. 12. 2008, 20:21 (UTC)

Myslím, že délka textu zde je v pořádku. Rozšíření hesla Lipý však určitě nebude na škodu. Jinak článek o hradu jsem založil kdysi já, když jsem na místě pořídil nějaké fotky. Jsou sice nic moc, ale líp to nešlo. Tenkrát mi kousek od tamtud chcíplo auto. Už zavírali, ale nechali mě to ještě projít a půjčili mi aj klíče od sklepení pod jižní palácem. Akorát to sluníčko chybělo :( No někdy to napravim. Jedudědek 21. 12. 2008, 20:35 (UTC)

Školství[editovat zdroj]

Rozhodl jsem se vytvořit samostatné heslo Školství v České Lípě, kam přenesu z tohoto hesla větší část textu vč. seznamu škol. Zde nechám jen pár vět v příslušné kapitole a upozornění, kde lze nalést více informací. Je to realizace zde psané úvahy z června 2008.--Zákupák 1. 2. 2010, 19:02 (UTC)

Hotovo. Později doplněno samostatným heslem o gymnaziu.--Zákupák 29. 3. 2011, 05:03 (UTC)

Bylo (ne mnou) vytvořeno samostatné heslo o MHD ve městě, odkaz odtud je zvýrazněn. Zdejší odstavec o MHD tedy zredukuji a navrhuji dalším editorům rozšiřovat heslo (se zdroji) navazující. Opět, viz zde nahoře stať Plán úprav. --Zákupák 29. 3. 2011, 05:03 (UTC)

Čeština vs Němčina[editovat zdroj]

Nechápu proč je v závorce německý název když je to české město ... okupace už skončila probuďte se. Díky ...

Toto české město má i svůj německý název, s někdejší německou okupací to nijak nesouvisí. Neodstraňujte prosím bezdůvodně obsah wikipedie, děkuji za pochopení. --Cmelak770 9. 8. 2011, 11:47 (UTC)
Odstraňovat obsah Wikipedie jen tak není v pořádku. V pořádku by ovšem dle mého názoru bylo přesunout informaci o historickém názvu do kapitolky historie, nejlépe jako součást samostatného odstavce o německém obyvatelstvu (předpokládám, že zde nějaké někdy bylo). --Tchoř 9. 8. 2011, 11:51 (UTC)

Mě prostě jenom uráží že to tam je

Nevím, proč by vás to mělo urážet, je to německý název města, navíc ten německý, či jiný název stále někdo bude vracet. Němci tvořily významnou část historie města, a tu nesmažete, je to fat, a fakt snad nemůže urážet.-:)) --Mirek256 10. 8. 2011, 16:54 (UTC)