Diskuse:Úsekový dělič

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

"což se projevuje krátkým zhasnutím všeho (především osvětlení a hodin)"

No, myslím, že ke zhasnutí úplně všeho nedochází, protože slaboproudé (řídící) obvody jsou napájeny z akumulátoru, který je dobíjen přes motorgenerátor nebo statický měnič. To by také nadělalo pěknou neplechu, kdyby se vyresetovaly hodiny a spolu s nimi třeba celý informační systém, tzn. panely u novějších vozů, hlášení zastávek, označovače jízdenek...

Co se týče osvětlení, u starších vozů kde jsou zářivky zapojeny přímo na trolejové napětí (vždy 2 trubice do série s předřadným odporem) dojde ke krátkému zhasnutí, u novějších vozů jsou zářivky napájeny z akumulátoru dobíjeného statickým měničem či motorgenerátorem k pohasnutí nedochází.

U některých typů vozů je při přejezdu úsekoveho děliče slyšet krátké zabzučení v kabině. (signalizace výpadku napájení).-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.160.87.206 (diskuse)

Editujte s odvahou[editovat zdroj]

Děkuji vám, že se snažíte Wikipedii pomoci. Neváhejte v článku provést potřebné změny, a to nejlépe s uvedením zdroje. Noví přispěvatelé jsou vždy vítáni. --MiroslavJosef 3. 2. 2010, 22:28 (UTC)