Art for Life

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Art for Life
Právní formaspolek
Založeno25. května 2011
AdresaMánesova 1178/49, Praha, 120 00, Česko
IČO22888161
Další informace
Webhttp://www.artforlife.cz
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Art for Life je občanské sdružení, které se věnuje prevenci HIV/AIDS. V České republice je jeho činnost svým rozsahem ojedinělá. Sdružení vzniklo v roce 2008. Pořádá prodejní výstavy, dražby uměleckých děl a kulturní akce, jejichž výtěžek v minulých letech obdržela Česká společnost AIDS pomoc, o.s. na podporu prevence a bezplatného testování HIV/AIDS. Uplynulé čtyři ročníky vynesly téměř milion korun.

Zájem médií i veřejnosti vyvolává každoročně především kalendář, jehož tvářemi byli v minulých letech například Jiří Korn, Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová, Renata Langmannová, Linda Rybová, Yemi A. D. a další. Tvářemi kalendáře pro rok 2012 jsou například Bára Basiková, Tomáš Verner, Eliška Balzerová či Anna Polívková.

Sdružení Art for Life založili v roce 2008 návrhář Josef Čechota, fotograf Martin Kámen, režisér Daniel Kupšovský a designér Jan Torsten Valder. V následujících letech se připojili redaktorka Bára Trojanová a PR manager Lukáš Sapík. Vzhledem k prudkému nárůstu zjištěných případů HIV a nulové informovanosti české společnosti o tuto problematiku vzniklo v roce 2011 občanské sdružení Art for Life, o. s.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]