Diskuse:Nostradamus: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
komentář
Řádek 32: Řádek 32:
Nostradamova matka bola notárka? V 16. storočí? To teda veľmi pochybujem. --[[Wikipedista:Lalina|Lalina]] 7. 10. 2010, 21:26 (UTC)
Nostradamova matka bola notárka? V 16. storočí? To teda veľmi pochybujem. --[[Wikipedista:Lalina|Lalina]] 7. 10. 2010, 21:26 (UTC)
: Na tom snad není nic divného, společnost byla rozvinutá a dělba práce pokročila. --[[Wikipedista:Jvs|Jvs]] 5. 5. 2011, 10:16 (UTC)
: Na tom snad není nic divného, společnost byla rozvinutá a dělba práce pokročila. --[[Wikipedista:Jvs|Jvs]] 5. 5. 2011, 10:16 (UTC)

== Celý článek překladal někdo kdo neumí anglicky ==
Ten článek obsahuje samé bludy, autorem toho článku je nějaký debil co si myslí, že umí anglicky a tak to potom dopadá.

Verze z 7. 8. 2011, 04:51

Zpochybnění

Obsah se značně rozchází s anglickým článkem, který vypadá velmi spolehlivě - například podle anglické verze se N. nikdy nestal doktorem, ale vyhodili ho z univerzity, protože bylo odhaleno, že je lékárník. Bylo by potřeba, aby se toho někdo ujal a překontroloval to celé.--Ioannes Pragensis 17:52, 20. 1. 2008 (UTC) Nostradamus a jeho vidini sou perfektně přesná bohužel.

A co kdybys ses toho ujal ty...

Zpochybnění

Nostradamus nikdy nic nepředpověděl přesně a mnoho krát špatně a nic z toho se nestalo. O jeho přesnosti předpovědí se začalo mluvit až v 21 st. , kdy mnozí lidé začali šířit fámy o jeho přesných předpovědí. Nabudit zajímavost a strach, menší chaos v oblasti internetu byl cílem těchto lidí. "Jeho" verše, kde předpovídá např.: 2. světovou válku a teroristický útok 11.září na World Trade Center jsou bohužel fiktivní a to bylo i potvrzeno. Verše byli pouhou montáží a falešná napodobenina. Jeho verše tedy nejsou originalní jak je známe, ale bohužel upraveny tak aby předpovídali to co se stalo a v dnešní době díky tomu vyvolávalo plané poplachy. Nostradamus se nikdy nezmínil o roce 2012, kdy má udajně dojít ke konci světa podle "internetových předpovědí". Jakmile se toto téma dostalo na povrch hned se vzali udajně jeho verše a došlo k další montáži tak aby to vypovídalo o jeho prorctvý na toto datum. Takže jeho přesné originální znění veršů se dochovává neznámo kde a ven vychází jen upravené montáže.V dnešním světě se snaží lidi ty druhý nějakým způsobem strašit apod. Proto bylo jednou prohlášeno, že Nostradamus je jen fiktvní postava a nástroj na "strašení" lidí.........

Kdo je kdo

Pokud se Nostradamův otec jmenoval Reynière de St-Rémy a matka Jaume de Nostredame, pak tvrzení, že byl vzděláván svým dědečkem Jeanem de St. Rémy je pochybné.


Nebyl Jean jeho bratr??

Původní znění centurii se dochovalo a šlo ho i najít na internetu v elektronické podobě. např http://eldar.cz/paranormal/centurie/index.htm Je však obtížně překladatelné, stará francouština a části v jakési směsi jazyků. Proto je hodně verzí překladů, pozornost je mu věnována po celou dobu od jeho úmrtí, v češtině např: Osudy světa. Svazek 1., Proroctví Michala Nostradama / [sest. a komentář napsal] L.V. Pardubský. -- V Praze : Hvězdy a osud, 1940. -- 120 s. ; 30 cm Rok 1940 jistě není 21. stoletím jak se tu pokouší tvrdit jeden "zasvěcený" komentátor. Mart

Otec jeho matky či jeho otce?

Pokud jsem to dobře pochopila, tak otec Jaume se jmenoval Guy Gassonet, později Pierre de Nostredame... proč se tedy dále píše o Nostradamovo dědečkovi ze strany matky jako o Jeanu de St. Rémy, když přízvisko St. Rémy nesl Michelovo otec???

Matka notárka?

Nostradamova matka bola notárka? V 16. storočí? To teda veľmi pochybujem. --Lalina 7. 10. 2010, 21:26 (UTC)

Na tom snad není nic divného, společnost byla rozvinutá a dělba práce pokročila. --Jvs 5. 5. 2011, 10:16 (UTC)

Celý článek překladal někdo kdo neumí anglicky

Ten článek obsahuje samé bludy, autorem toho článku je nějaký debil co si myslí, že umí anglicky a tak to potom dopadá.