Diskuse:AIDS: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
dá se léčit?
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
=teorie výroby viru pro snižení populace na zemi a odstranění nekonfromních ras=
Vše co je oficiálne oznámeno nemusí být pravdive...lidi přemýšlejte a nemějte jen klapky a očích...copak jste si to někde sami v laboratoři oveřovali?
Nejlépe uděláte když necháte volný prubeh informaci a lidi se sami rozhodnou zda tomu veřit nebo ne...informaci na interneru je dost včetně vraždy dustojníka co odhalil nekteré informace o tomto promyšleném činu...ten kdo vydává oficialní informace má moc oblbovat veřejnost,stejně jako v připadě 11 zaří 2001 ohledně utoku na WTC.

== Definice AIDS ==
== Definice AIDS ==
Zpřesnění úvodní definice pojmu.--[[Wikipedista:Xkesh|-xk-]] 04:59, 29. 8. 2005 (UTC)
Zpřesnění úvodní definice pojmu.--[[Wikipedista:Xkesh|-xk-]] 04:59, 29. 8. 2005 (UTC)

Verze z 27. 4. 2008, 17:19

teorie výroby viru pro snižení populace na zemi a odstranění nekonfromních ras

Vše co je oficiálne oznámeno nemusí být pravdive...lidi přemýšlejte a nemějte jen klapky a očích...copak jste si to někde sami v laboratoři oveřovali? Nejlépe uděláte když necháte volný prubeh informaci a lidi se sami rozhodnou zda tomu veřit nebo ne...informaci na interneru je dost včetně vraždy dustojníka co odhalil nekteré informace o tomto promyšleném činu...ten kdo vydává oficialní informace má moc oblbovat veřejnost,stejně jako v připadě 11 zaří 2001 ohledně utoku na WTC.

Definice AIDS

Zpřesnění úvodní definice pojmu.---xk- 04:59, 29. 8. 2005 (UTC)

Původní podoba:

AIDS, jinak též "syndrom získaného selhání imunity" (Acquired Immune Deficiency Syndrome) je onemocnění člověka charakteristické postupným oslabováním imunitního systému, jehož funkčnost nakonec poklesne natolik, že jsou mu nebezpečné i takové typy infekcí či zhoubného bujení, jaké se u zdravého člověka jinak vůbec nevyskytují. Původcem nemoci je HIV, virus získaného selhání imunity (Human Immunodeficiency Virus), náležející k retrovirům.

Přidán podčlánek Definice AIDS podle oficiálních dokumentů WHO, obrázek stylizované podoby viru HIV přesunut do podčlánku o HIV. ---xk- 04:59, 29. 8. 2005 (UTC)

link HIV->AIDS

No podle mě AIDS a HIV není totéž. Nu a v návodu se píše buďte odvážní :). HIV je virus, aids je nemoc, kterou způsobuje.

HIV je virus, který způsobuje nemoc AIDS. Americká vláda byla zažalována za jeho záměrné rozšíření prominentním právníkem a výzkumníkem AIDS Dr. Boyd E.Graves JD, který tvrdí že má stovky vládních dokumentů dokazujících, že HIV byl navržen na genocidu civilního obyvatelstva.

no a proč je HIV přesměrováno na aids a někdo to změnil. Nu měnil jsem to nepřihlášenej, ale dle mě to vypadá že se encyklopedie nechce dotýkat citlivých témat. A když je link na HIV tak proč je opět přesměrován na stránku o aids. Fraantik

O obou pojmemech tedy i co je co se pojednává právě v článku AIDS. --Li-sung 20:44, 30. 9. 2005 (UTC)
Wikipedie se citlivým tématům nevyhýbá, ale snaží se být objektivní a prezentovat pouze prokázaná fakta, případně korektně představovat všechny existující názory. Proto byla do clanku o AIDS na základě Vašeho příspěvku přidána věta o existenci teorie o podílu americké vlády na vzniku viru HIV. Můžete klidně přidat podrobnější informace, ale text musí mít encyklopedický charakter a být objektivní (viz Wikipedie:NPOV). Není problém tvrdit, že tato teorie existuje (a popsat ji), ale nemůžeme tvrdit, že je určitě pravdivá, pokud ji nejsme schopni prokázat. --Petr.adamek 21:24, 30. 9. 2005 (UTC)
Správně, proto by mělo být samostatné heslo HIV. Spojení HIV a AIDS je přeci jen vědecká teorie, v nejbližší době sem dám odkazy na původní Gallovy práce uveřejněné ve Science z roku 1984, které HIV=AIDS postulovaly na základě závěrů na omezeném počtu pacientů (kupodivu ne u všech s klinickým obrazem AIDS bylo lze prokázat nějaký HIV). Viz také definice AIDS, které jsem už podrobně vypsal: průkaz protilátek HIV v testu není v žádném případě totožný s diagnózou AIDS. AIDS je nemoc, přítomnost protilátek je přítomnost protilátek. Teprve určitá onemocnění a určité laboratorní nálezy vedou ve spojení s pozitivním HIV testem k diagnóze AIDS (nehledě na definice, které test HIV nevyžadují). ---xk- 20:54, 2. 10. 2005 (UTC)

Link

Zaškobrtl jsem o článek, ve kterém se píše, že se AIDS dá léčit. Nechávám odkaz pro ty, co by se v tom chtěli šťourat a potenciálně něco z toho zanést do článku. Ale pravděpodobně to bude hoax, protože ty stránky nevypadají moc důvěryhodně. --195.39.76.215 00:03, 15. 3. 2008 (UTC)