Soubor:Superposition of colors.svg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(soubor SVG, nominální rozměr: 1 095 × 1 116 pixelů, velikost souboru: 332 KB)

Popis

Popis
English: In quantum physics, one can measure a given property of a given system in many different measurement bases. The purpose of the figure is to illustrate how measurements in different bases can give different results with different probabilities, without requiring the viewer to know anything about quantum physics, such as spin and measurement projectors. The green color is an equal mixture of yellow and blue. We can use this relation to take blue, red and yellow as basis vectors and green as a "quantum superposition" of blue and yellow. From this point of view, the first measurement apparatus measures in basis (blue, red, yellow) and can give, with equal probabilities, two possible results: blue or yellow. The second apparatus measures in a different basis given by colors (orange, green, violet). Since in this case the green color coincides with one of the basis vectors, the second apparatus always reports "green" as the measurement result.
Čeština: V kvantové fyzice lze měřit danou vlastnost daného systému v mnoha různých měřicích bázích. Účelem tohoto obrázku je ilustrovat jak měření v různých bázích může dát různé výsledky s různými pravděpodobnostmi, aniž by divák musel znát cokoli o kvantové fyzice, jako třeba spin či měřicí projektory. Zelená barva vznikne smícháním stejných dílů žluté a modré. Můžeme využít tento vztah a vzít modrou, červenou a žlutou jako bazické vektory, přičemž zelená je pak "kvantová superpozice" modré a žluté. Z tohoto pohledu měří první měřicí přístroj v bázi (modrá, červená, žlutá) a může vrátit, se stejnou pravděpodobností, dva možné výsledky: modrou a žlutou. Druhý přístroj měří v jiné bázi zadané barvami (oranžová, zelená, fialová). Protože v tomto případě je zelená barva jedním z bazických vektorů vrátí druhý přístroj pokaždé "zelená" jako výsledek.
Datum
Zdroj Vlastní dílo
Autor JozumBjada

Licence

Já, držitel autorských práv k tomuto dílu, ho tímto zveřejňuji za podmínek následující licence:
w:cs:Creative Commons
uveďte autora zachovejte licenci
Dílo smíte:
  • šířit – kopírovat, distribuovat a sdělovat veřejnosti
  • upravovat – pozměňovat, doplňovat, využívat celé nebo částečně v jiných dílech
Za těchto podmínek:
  • uveďte autora – Máte povinnost uvést autorství, poskytnout odkaz na licenci a uvést, pokud jste provedli změny. Toho můžete docílit jakýmkoli rozumným způsobem, avšak ne způsobem naznačujícím, že by poskytovatel licence schvaloval nebo podporoval vás nebo vaše užití díla.
  • zachovejte licenci – Pokud tento materiál jakkoliv upravíte, přepracujete nebo použijete ve svém díle, musíte své příspěvky šířit pod stejnou nebo slučitelnou licencí jako originál.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje
Measurement of colors as an illustration of different measurement bases in quantum physics.

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

Nějaká hodnota bez položky na Wikidatech

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná22. 8. 2021, 16:48Náhled verze z 22. 8. 2021, 16:481 095 × 1 116 (332 KB)JozumBjadaCross-wiki upload from cs.wikipedia.org

Tento soubor používá následující stránka:

Metadata